BUCCAL FAT REMOVAL – KOREKCIJA OBRAZA - Markov Dental Clinic

13 децембра, 2021by markovdental

Sadržaj stranice  

3 Kako izgleda buccal fat removal procedura?

3.1 Važno je ko Vam uklanja višak masti iz obraza

Šta je buccal fat removal?

Korekcija obraza, poznatija kao buccal fat removal ili bihektomija predstavlja proceduru uklanjanja masnoće sa sredine obraza. Cilj vađenja masti iz regije obraza je konturisanje lica kod pacijenata koji imaju izražene obraze. Ova mast se nalazi između mišića lice u šupljem delu ispod jagodične kosti i značajno utiče na izgled lica. Svi imaju buccal fat, odnosno masti u obrazima, ali kod određenog broja ljudi je ima viška iz različitih razloga.

Osobe koje imaju veću količinu masti u ovom delu obraza obično se osećaju kao da imaju „debelo“ lice ili „bebino lice“, pored toga, buccal fat removal se izvodi i kod podizanja spuštenih obraza. Naravno, nema ničeg lošeg u tome imati punije lice, ali ako želite da smanjite obraze, hirug može da preporuči uklanjanje masti. Operacija se najčešće izvodi kako bi se smanjila širina okruglih lica.
Ako ste zainteresovani za uklanjanje masti u obrazima i sužavanje lica, pročitajte ovaj tekst kako biste se više informisali o proceduri i potencijalnim komplikacijama.

Ko je kandidat za korekciju obraza?

Da li ste kandidat za buccal fat removal će najbolje odrediti Vaš hirurg. Ovu operaciju najbolje izvode hirurzi koji su upoznati sa fizionomijom lica, odnosno, maksilofacijalni hirurg ili plastični hirurg.

Kako da otprilike znate da li ste kandidat za buccal fat operaciju?

  • Ako vam smetaju „buckasti“ obrazi, ovo je jednostavan zahvat koji ima veliki potencijal da reši problem
  • Imate opuštene obraze
  • Imate realna očekivanja od ove procedure
  • Dobrog ste opšteg zdravlja i niste gojazni
  • Niste pušač

Kako izgleda buccal fat removal procedura?

Buccal fat removal, odnosno, korekcija obraza je vrlo jednostavna procedura. Radi se pod lokalnom anestezijom, a oporavak je izuzetno brz. Nema potrebe za dodatnom negom posle operacije jer je rez kratak, a rana se ušiva topljivim koncima, što znači da nećete morati da dolazite na previjanje.
Postoji manji otok koji traje oko mesec dana koji nije značajno vidljiv.

Mnogi pacijenti ističu da ih je vađenje zuba više bolelo ili da je bio kompleksniji zahvat od buccal fat removal zahvata.

Važno je ko Vam uklanja višak masti iz obraza

Iako ovaj zahvat zvuči poprilično jednostavno, on je jednostavan samo za iskusne hirurge koji su se specijalizovali u oblasti maksilofacijalne ili plastične hirurgije. Važno je da odaberete hirurga kom je merilo rada kvalitet. Ovo je zahvat koji nema neželjene efekte onda kada je ispravno urađen. Hirurg treba da odredi koliko masti treba da Vam izvadi iz obraza.

Ukoliko hirurg izvadi preveliku količinu masti iz obraza pacijenta, može da u kasnijem periodu dođe do „propadanja“ u licu ili pojavljivanju podočnjaka. Zato, od izuzetne je važnosti ko je hirurg koji će Vam izvesti ovaj zahvat.

U Markov Dental Clinic, buccal fat removal izvodi doc. dr sci. med. Borislav Markov, specijalista maksilofacijalne hirurgije. Dr Borislav Markov ima višedecenijsko iskustvo iz oblasti maksilofacijalne hirurgije, a radio je i na najtežim slučajevima. Bio je načelnik Odeljenja za traumatologiju Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine.

Koja Je Buccal Fat Removal Cena?

Cena ovog zahvata iznosi 600 evra u dinarskoj protivvrednosti. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati.