fbpx

Estetska stomatologija

Estetska
stomatologija

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja se bavi rešavanjem nedostataka i izgleda zuba, njihovog položaja, boje i oblika. Intervencije u okviru estetske stomatologije imaju za cilj poboljšanje izgleda, ali i funkcija zuba i vilice. Današnji standardi lepote nameću sve veću potrebu za estetskom stomatologijom, s obzirom na činjenicu da čak 85% ljudi prvo primeti osmeh na sagovorniku.

Estetska stomatologija Novi Sad

Zubni implanti

ugradnja zubnog implanta

Gubitak zuba iz različitih razloga ozbiljno narušava izgled i pojačava nezadovoljstvo pacijenata, a kao još važnije, može biti izuzetna smetnja pri obrocima i svakodnevnom životu. Izgubljeni zub je potrebno nadomestiti, a terapija zubnim implantima je dugotrajno, funkcionalno i estetsko rešenje koje osigurava pravilan zagrižaj i predivan osmeh.

Beljenje zuba

Laser teeth whitening. People, medicine, stomatology and health care concept - close up of female dentist with dental mirror checking up male patient teeth at dental clinic office.

Beljenje zuba predstavlja jedan od najneinvanzivnijih estetskih zahvata u stomatologiji. U Markov Dental Clinic ordinaciji radimo lasersko beljenje zuba, standardno ordinacijsko beljenje zuba, kao i kućno beljenje zuba.

Keramičke fasete

paradontologija

Viniri ili fasete su navlake za zube uz pomoć kojih se zubi mogu oblikovati na različite načine. Osim estetske potrebe, keramičke fasete se koriste za prekrivanje raznih diskoloracija zuba otpornih na izbeljivanje, kao i za zatvaranje dijastema, odnosno razmaka između zuba, gubitak gleđi ili frakture zuba.

Kompozitne fasete

paradent

Metalokeramičke krunice

AdobeStock_71916418-1

Bezmetalne krunice

Bele plombe

paradontologija

Hijaluron

hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su medicinski proizvodi čije je glavni sastojak hijaluronska kiselina. Sigurno ste mnogo puta čuli da proizvodi za negu kože sadrže hijaluronsku kiselinu. To je zato što je ona prirodno prisutna u našem telu, a ima je i u hrani. Ne samo da se može koristiti u svrhe brisanja znakova starenja, već se ona koristi i za internu upotrebu. Kod filera se u formi gela koristi za popunjavanje bora lica, usana, vrata i dekoltea sa trenutno vidljivim rezultatima.

Adresa: Krilova 9, 21000 Novi Sad

E-mail: office@markovdental.com ili putem Kontakt

Radno vreme: 10-20h