fbpx

Maksilofacijalna hirurgija Novi Sad

Maksilofacijalna
hirurgija

Maksilofacijalna hirurgija je oblast hirurgije koja se bavi hirurškim lečenjem oboljenja u predelu glave i vrata.
Oblasti kojima se makislofacijalni hirurg bavi se mogu podeliti na lečenje dobroćudnih i zloćudnih tumora tumora u predelu glave i vrata, stečnih i urođenih cista, oboljenja vezana za vilični zglob, deformiteta kostiju lica i vilica, povreda mekih i koštanih tkiva glave i vrata, oboljenja pljuvačnih žlezda, estetskim zahvatima na licu…

Maksilofacijalna hirurgija Novi Sad

Dijagnostika i lečenje tumora

tumor u ustima

Dijagnostika i lečenje tumora u maskilofacijalnoj hirurgiji podrazumeva dijagnostiku i lečenje tumora u usnoj duplji, na licu i na vratu.

Dijagnostika i lečenje povreda i preloma

Laser teeth whitening. People, medicine, stomatology and health care concept - close up of female dentist with dental mirror checking up male patient teeth at dental clinic office.

Dijagnostika i lečenje povreda i preloma u maskilofacijalnoj hirurgiji podrazumeva lečenje povreda i preloma vilice.

Genioplastika

555541-PKCOIU-667

Korekcija brade poznata je i kao genioplastika, predstavlja zahvat pomoću kog se koriguje izgled brade, te brada može biti veća, manja, ili po zahtevanom izgledu.

Povrede mekih tkiva

paradent

Kod povreda mekih tkiva lica i vrata, ukoliko je u pitanju posekotina, ona se sanira odmah, radi što boljeg estetskog efekta na licu i vratu. Nagnječenja tkiva maksilofacijalni hirurg ostavlja za period lečenja, tek nakon što se otklone mogućnosti za komplikacije.

Fistule na sluzokoži i desnima usne duplje

loš zadah

Fistula na sluzokoži i desnima usne duplje najčešće nastaje kao posledica infekcije zubnog živca. Uzrok te infekcije je karijes koji se nije na vreme lečio. Osim karijesa, postoje mnogi razlozi zašto na zubnom mesu dolazi do infekcija, fistula i afti. Fistula na desnima služi za pražnjenje gnoja iz mesta nastanka u usnu šupljinu.

Kongenitalne ciste i fistule na vratu

pexels-photo-167704

Ciste i fistule vrata nastaju kao posledica poremećaja embrionalnog razvoja. Ciste vrata su jasno ograničene šupljine okruglastog oblika obložene epitelom, a ispuljene tečnošću ili kašastom materijom. Na palpaciju se oseća elastičnost ciste i fluktuacija. Fistule vrata su kanalikularne formacije obložene epitelom koji secernira. Usled toga se iz fistule po pravilu luči mukozan ili gnojav sadržaj.

Maksilofacijalna i oralna hirurgija – Cenovnik

Adresa: Krilova 9, 21000 Novi Sad

E-mail: office@markovdental.com ili putem Kontakt

Radno vreme: 10-20h