NEGA ZUBNIH IMPLANATA - Markov Dental Clinic

13 децембра, 2021by markovdental

Zubni implanti predstavljaju veće ulaganje u zdravlje i zato je cilj da budu dugoročni. Dugoročni uspeh zubnih implantata (zubnih implantata) u velikoj meri zavisi od toga kakva je nega zubnih implanata.

Oralna higijena i nega zubnih implanata

Oralna higijena predstavlja izuzetno važan faktor u održavanju dugoročnosti zubnih implanata. Nakon ugradnje zubnih implantata, ili završetka protetskog rada, pacijenti često zakluče da su na neki način „pošteđeni“ od čišćenja zuba, jer sada imaju „veštačke zube“. Istina je zapravo suprotna – oralnu higijenu zubnih implantata treba održavati još temeljnije od prirodnih zuba. Potrebno je da redovno i češće posećujete stomatologa, a oralnu higijenu temeljno i redovno obavljate kod kuća. Da bi se održala kontrola nad dosadnim plakom na implantatima, potrebno je redovno pranje zuba i krunica na implantima.

 

Bez obzira na to da li koristite ručnu ili električnu četkicu, neophodno je da sa svojim stomatologom prodiskutujete o tome kakva treba da bude nega zubnih implanata koji su Vam ugrađeni. Najvažniji deo održavanja je higijena interdentalnih prostora. U tu svrhu možete da koristite zubni konac, interdentalnu četkicu ili oralni tuš. Ispravan način upotrebe zubnog konca je da se njima obuhvate obe površine zuba i laganim pokretima konac očisti interdentalni prostor.
Nešto lakše za upotrebu su interdentalne četkice koje su posebno dizajnirane da automatski uklanjaju naslage prilikom prolaska kroz međuzubni prostor. U osnovi, interdentalna četkica se koristi bez paste za zube i dovoljan je samo jedan prolazak kroz međuzubni prostor. Na taj način, postiže se kvalitetna nega zubnih implanata.

Treću opciju – oralni tuš – pacijent koristi zajedno sa vodom ili antiseptičnim rastvorom za ispiranje usta. Pored uklanjanja zubnih naslaga sa međuzubnih prostora, oralni tuš masira i desni, što doprinosi boljoj cirkulaciji krvi u desnima i samim tim boljoj odbrani od infekcije.

Neobavezna nadogradnja gore opisanih metoda održavanja mehaničke higijene je dodatna upotreba sredstava za ispiranje usta. Pacijenti koji imaju problem sa suvim ustima treba da izbegavaju upotrebu sredstava za ispiranje usta na bazi alkohola. Najvažnije za svakog pacijenta je redovni pregled kod zubara. Stomatolog treba da obavlja profesionalno čišćenje zuba i implantata najmanje dva puta godišnje.

Ukoliko ne održavate zubne implante na adekvatan način, njihov vek trajanja će biti znatno kraći.

Markov Dental Clinic je stomatološka ordinacija u Novom Sadu sa višedecenijskim iskustvom u ugradnji zubnih implanata. Koristimo implante premium svetskih brendova koji su smatrani za najkvalitetnije svetske brendove – AnkylosNobel biocare i Straumann. Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i možete nas kontaktirati office@markovdental.com ili pozivom na +381 21 300 65 21. Takođe, mnoge informacije o našem načinu rada i zubnim implantima možete sagledati na našoj stranici zubni implanti.