ODRŽAVANJE ZUBA – TOP 5 RAZBIJENIH MITOVA - Markov Dental Clinic

održavanje zuba

Top 5 razbijenih mitova o održavanju zuba

Održavanje zuba

Održavanje zuba se od jednostavne stvari pretvorilo u potpunu zbrku. Naši umovi su fascinantni, spremni da skoče kroz neverovatne obruče da nas ubede da je sve u redu. Zabrinjavajuće je koje znakove možemo nehajno ignorisati i koje mitove ćemo rado prihvatati kao istinu u pokušaju da opravdamo naše loše oralne zdravstvene navike. Stvar je u tome da, čak i da se uverite da je sve u redu, ako se problemi ne otkriju na vreme, mogu da postanu još veći. Ne dozvolite da vas mentalna gimnastika odvrati od očuvanja zuba.

Održavanje zuba

#1 Nemam pokvarene zube, tako da ne moram kod stomatologa

Kvarenje zuba je bezbolno. Tako je isprva i sa infekcijom zuba. Zapravo, većina problema sa oralnim zdravljem počinje neprimetno. Zbog toga vam preporučujemo da svakih šest meseci posetite našu ordinaciju za čišćenje i preglede. Ovi pregledi nam omogućavaju da otkrijemo rane znakove problema sa oralnim zdravljem, pre nego što postanu ozbiljni problemi koji mogu da koštaju i nekoliko hiljada eura. Sve je u prevenciji!

Održavanje zuba

#2 Hronično loš zadah znači da ne perem zube dovoljno dobro

Loš zadah od jedenja luka znači da niste dobro oprali zube. Hronično loš zadah je verovatno nešto više i podmuklije. Stanja koja mogu uzrokovati hronično loš zadah su: bolesti desni, kvarenje zuba, infekcija zuba, ali i neki drugi problemi u organizmu kao što je otkazivanje bubrega i jetre. Ako vaš loš zadah ne reaguje na četkanje, vreme je da pozovete profesionalce na temeljno ispitivanje.

Održavanje zuba

#3 Ako moje desni nisu krvarile, nemam bolest desni

Krvarenje desni jeste jedan od simptoma bolesti desni. Drugi je crveno tkivo desni. Oteklo tkivo je još jedan. U najranijim fazama (kada je tretman najefikasniji), on možda neće biti primetan na vaše oči. Opet, ovo je razlog zašto preporučujemo dvogodišnje posete.

Održavanje zuba

#Mit 4 Žvakaća guma je jednako dobra kao i konac za zube

Ne postoji prečica do dobrog oralnog zravlja. Sećate li se kada je izašla ona studija koja je tvrdila da je žvakaća guma skoro tako efikasna kao četkica i pasta za zube? Nije. U stvari, nije ni blizu. Žvakaća guma koja ne sadrži šećeer nakon jela pomaže u održavanju zuba čistim, ali, postoji problem: žvakanje duže od 20 minuta može pomoći bakterijama da se prošite u ustima. Takođe, žvakaća guma ne može ukloniti ostatke ili plakove ispod linije desni, gde je konac najpotrebniji.Održavanje zuba

#Mit 5 Dok se dobro brinem o svojim zubima kod kuće, sve je u redu

Održavanje zuba

Izbegavanje šećera može da pomogne da zdravi zubi ostanu zdravi. Čišćenje zuba nakon svakog obroka i užine može pomoći da zdravi zubi ostanu zdravi. Ali nijedna od ovih stvari ne nudi dovoljno prostora za profesionalnu stomatološku negu. Problemi sa oralnim zdravljem mogu se razvijati sporo i ostati neotkriveni čak i kod onih sa jakom rutinom čišćenja i održavanja kod kuće. Bez profesionalne nege jednostavno nema načina da budete sigurni da su zubi i desni zdravi.
Održavanje zuba

Održavanje zuba

Tu smo za vas – Vaš stomatolog u Novom Sadu

Održavanje zuba

Ako je prošlo više od šest meseci kada ste poslednji put posetili stomatologa, pozovite Markov Dental clinic na broj +381 21 300 65 21 da biste zakazali pregled. Mi smo stomatološka ordinacija u Novom Sadu, i ako vam treba zubar u Novom Sadu – spremni smo da u potpunosti pomognemo!

MarkovDental Clinic

Iza naših reči, stoje naša dela. Iza naših dela, stoji naše znanje.

Pratite nas na društvenim mrežama

Pogledajte sadržaj koji delimo kako bismo edukovali zajednicu o važnosti oralnog zdravlja.

Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.

Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.