ALL ON 4, ALL ON 5, Zubni implanti

SLUČAJ 2 - ALL ON 4 I ALL ON 5 ZUBNI IMPLANTI

Informacije o slučaju
PACIJENT
Srđan
TEHNIKA
ALL ON 4 i ALL ON 5
BROJ DOLAZAKA ZA ZAHVAT
2
STANJE
Izražena parodontopatija, rasklaćeni zubi
pacijent je iz 
Nemačke
KORIŠĆENI IMPLANTI
Nobel speedy u gornjoj vilici
Nobel parallel u donjoj vilici

Krilova 9, Novi Sad

office@markovental.com

(381) 21 300 65 21

pacijent-1-all-on-4-all-on-5-zubni-implanti-snimak

Rekonstrukcija obe vilice ALL ON 4 i ALL ON 6 metodom

Srđan se javio telefonom iz Nemačke, ukratko objasnio svoju situaciju i zakazali smo pregled uživo. Često, kada nam pacijenti dolaze iz daljine, uspevamo da, na osnovu 3D snimka putem imejla dogovorimo okviran plan terapije, ali radije savetujemo dolazak uživo na pregled jer je taj razgovor zapravo najvažniji deo procedure. Tada ćete sa dr Borislavm Markovim moći da prodiskutujete i uskladite svoje želje i mogućnosti sa opštim stanjem i opcijama koje postoje. Pregled će pomoći da znate šta možete da očekujete i šta je ono što može da bude urađeno.

Srđan se odlučio da dođe uživo na pregled, te smo na osnovu 3D snimka, odredili plan terapije. Pacijent je želeo da ima fiksirane zube (koji se ne vade) u gornjoj i donjoj vilici. Na osnovu objektivnih mogućnosti koje njegovo opšte zdravstveno stanje i lokalno stanje kostiju vilica, uključujući Srđanove želje, usaglasili smo plan terapije.

Srđan je usled straha od stomatologa, godinama imao jako zapaljenjime desni, oticanje zuba, ciste i klaćenje zuba.

pacijent 1 - zubni implanti - all on 4 - all on 5 - pre

Osmeh pre zahvata

pacijent 1 - zubni implanti - all on 4 - all on 5 - posle

Osmeh nakon zahvata 

U prvoj poseti, izvadili smo sve zube u gornjoj i donjoj vilici, uklonili postojeće ciste, postavili 4 Nobel speedy implanta u gornjoj vilici. U donju vilici postavljeno je 5 Nobel Parallel implanata. Cela intervencija je trajala 3 sata. 

Nakon toga, uzeli smo otiske donje i gornje vilice, a u večernjim satima načinili smo prvu probu. Sutradan ujutru, Srđan je imao prilike da vidi kako bi zubi izgledali, dok je u večernjim satima dobio zašrafljene-fiksne privremene zube. 

Ovi privremeni zubi u značajnoj meri rehabilituju stanje pacijenta u estetskom i funkcionalnom smislu, tako da pacijent već za 1 dan dobija osmeh, dok traje proces urastanja implanata koji čekamo kako bismo stavili definitivni protetski rad.

Nakon 4 meseca, Srđanovo stanje je bilo zadovoljavajuće i dr Borislav Markov je na osnovu uzetih otisaka mogao da mu izradi definitivni rad koji je u ovom slučaju u dogovoru sa pacijentom bio fiksni hibridni most od akrilata ojačanog metalom.

Rekapitulacija
Uklonili smo postojeće nezdrave zube i ciste
Ugradili smo 9 zubnih implanata - 4 i u gornju (Nobel speedy) i 5 (Nobel parallel cc) u donju vilicu

U roku od 24h pacijent je dobio privremeni rad

Nakon 4 mesaca, Srđanu smo ugradili definitivni fiksni hibridni most od akrilata ojačanog metalom
Share:
Social