Toronto bridž - Zubi za jedan dan - Markov Dental Clinic

12 децембра, 2022by markovdental

Toronto bridž (Toronto most) je trajna proteza pomoću koje osmeh možete da dobijete za jedan dan.

Zubni most se fiksira na zubne implante koji se postavljaju u kost vilice, a najčešće se koristi all on 4 tehnika nadoknade zuba. To znači da će se u vilicu ugraditi četiri zubna implanta kako bi se obezbedila trajnost, sigurnost i čvrstina, a samim tim i dugotrajnost. Ako Vas interesuje all on 4, pročitajte više u našem tekstu o all on 4 zubnim implantima. Moguće je da će Vam, u zavisnosti od stanja biti potrebni zigomatični implanti – to će stručnjak za zubne implante proceniti na pregledu.

Fiksiran zubni most, odnosno Toronto bridž, u potpunosti nadoknađuje zube koji su izvađeni i desni koje su se „povukle“ posle vađenja zuba.

Imajući u vidu da se vilična kost bez prisustva zuba resorbuje, a desni se povlače, klasične proteze koje se svakodnevno skidaju, nisu zadovoljavajuće i dugotrajno rešenje. Toronto bridž je lagano i estetsko rešenje, koje potpuno oponaša izgled prirodnih zuba. U slučaju da je potrebno skidanje, Toronto bridž se jednostavno skida bez oštećenja kao što je slučaj kod cementiranih nadoknada. Znatno unapređuje funkciju žvakanja, kao i fonetske sposobnosti. Takođe, poseduje odličnu stabilinost, te nema pomeranja tokom žvakanja.

Uz pomoć all on 4 i Toronto bridž zubnog mosta, dobićete sledeće benefite:

  • Toronto bridž je fiksiran i nećete imati probleme sa pomeranjem ili žuljanjem
  • Zubni implanti sprečavaju propadanje vilice i desni
  • Žvakanje je izrazito lakše
  • Sposobnost govora se poboljšava
  • Ovaj zubni most je izuzetno stabilan, nema pomeranja prilikom žvakanja
  • Toronto bridž je jedno od najboljih estetskih rešenja nadoknade zuba

Ova vrsta mosta izrađuje se od akrilatnih zuba sa titanijumski ojačanom konstrukcijom. Ukoliko nemate niz zuba u jednoj ili obe vilice, želite da se oslobodite proteza koje se pomeraju i stalno učvršćuju lepkom, Toronto bridž može biti dobro rešenje za Vas. Svakako, najbolje je da to utvrdite sa stručnjakom na pregledu.

Toronto bridž – Kako do zuba za jedan dan?

All on 4 zubni implanti i Toronto bridž su osmišljeni tako da pacijent što pre dobije što kvalitetnije rešenje.

I faza: Pregled i procena stanja pacijenta

Intraoralni pregled, evaluacija oralnog statusa, i analiza 3D snimaka vilica;

II faza: Postavljanje All on 4 zubnih implanata i privremeni most 

Potpuno bezbolno, u lokalnoj anesteziji postavljaju se 4 implanta u kost gornje ili donje vilice. Postavljaju se abatmenani i privremeni most, najčešće u roku 24 časa. Zubni imlanti su izrađeni od legure titanijuma premijum kvaliteta, u potpunosti srastaju sa kosti i sprečavaju njeno dalje povlačenje. U Markov Dental Clinic koristimo Nobel biocare i Ankylos zubne implante, koji se smatraju za najbolje vrste zubnih implanata u svetu.

Nakon intervencije, moguće je prisustvo otoka i bolova u predelu izvedenog hirurškog zahvata, koji prolaze u roku nekoliko dana i saniraju se analgeticima;

III faza: Izrada definitivnog protetskog rešenja

Kada su zubni implanti spremni za opterećenje, pristupa se izradi definitivnog protetskog rešenja u periodu do 3-4 meseca od početka procedure. Ponekad, moguće je opteretiti implante i odmah, ali zavisi od različitih faktora i najbolje je da o tome porazgovarate sa našim stručnjakom dr sci. med. Borislavom Markovim.

Kontaktirajte nas za sva pitanja koja imate, rado ćemo Vam odgovoriti i krenuti sa Vama putem osmeha.