TOTALNA PROTEZA FIKSIRANA POMOĆU ZUBNIH IMPLANATA - Markov Dental Clinic

13 децембра, 2021by markovdental

zubni implanti novi sad

Klasične proteze mogu biti parcijalne ili totalne, u zavisnosti od toga da li ima preostalih zuba. Ovakve proteze predstavljaju privremeno rešenje jer omogućavaju funkciju žvakanja i delimično očuvanje koštano-zglobnog sistema. Najbolje rešenje je fiksni protetski rad ukoliko ima dovoljno preostalih zuba ili ugradnja implanata kada se za to obezbede povoljni uslovi.

Kada pacijent nema zube koji mogu da se spasu, najbolje je pribeći totalnoj protezi fiksiranoj pomoću zubnih implanata. Glavna prednost proteze koja je fiksirana pomoću zubnih implanata leži u tome da Vam se takva proteza neće pomerati i nećete imati osećaj veštačkih zuba u ustima. Pored toga, još važnija prednost je da kod totalne bezubosti, obična proteza ne sprečava propadanje kosti vilice, dok proteza fiksirana za zubne implate omogućava čvrstinu vilice i tako je čuva.

Na slici ispod možete videti dva zubna implanta na kojima je potom fiksirana totalna proteza na donjoj vilici.

U gornjoj vilici pacijentu je odrađena kombinacija metalokeramičkog mosta i skeletirane proteze. Skeletirane proteze su izuzetno komforne za pacijenta. Skeletirane proteze su maksimalno redukovane i izuzetno komforne za pacijenta. Njihovu osnovu čini metal, koji prekriva roze akrilat i akrilatni zubi.