Estetska stomatologija je grana stomatologije koja se bavi rešavanjem nedostataka i izgleda zuba, njihovog položaja, boje i oblika. Intervencije u okviru estetske stomatologije imaju za cilj poboljšanje izgleda, ali i funkcija zuba i vilice. Današnji standardi lepote nameću sve veću potrebu za estetskom stomatologijom, s obzirom na činjenicu da čak 85% ljudi prvo primeti osmeh na sagovorniku.

čišćenje zuba

Stomatolog Novi Sad

ugradnja zubnog implanta

Gubitak zuba iz različitih razloga ozbiljno narušava izgled i pojačava nezadovoljstvo pacijenata, a kao još važnije, može biti izuzetna smetnja pri obrocima i svakodnevnom životu. Izgubljeni zub je potrebno nadomestiti, a terapija zubnim implantima je dugotrajno, funkcionalno i estetsko rešenje koje osigurava pravilan zagrižaj i predivan osmeh.

Beljenje zuba

Laser teeth whitening. People, medicine, stomatology and health care concept - close up of female dentist with dental mirror checking up male patient teeth at dental clinic office.

Beljenje zuba predstavlja jedan od najneinvanzivnijih estetskih zahvata u stomatologiji. U Markov Dental Clinic ordinaciji radimo lasersko beljenje zuba, standardno ordinacijsko beljenje zuba, kao i kućno beljenje zuba.

Zubne fasete

zubne fasete

Viniri ili fasete su navlake za zube uz pomoć kojih se zubi mogu oblikovati na različite načine. Osim estetske potrebe, keramičke fasete se koriste za prekrivanje raznih diskoloracija zuba otpornih na izbeljivanje, kao i za zatvaranje dijastema, odnosno razmaka između zuba, gubitak gleđi ili frakture zuba.

Zubne krunice

krunice

Zubne krunice mogu biti metalne ili bezmetalne. Metalne krunice podrazumevaju da je unutrašnji deo krunice metalni, a spoljnji deo keramički. Bezmetalne krunice izrađuju se od cirkonijuma, koji je zbog svoje čvrstoće poznat i kao veštački dijamant.  U zavisnosti od potreba i mogućnosti pacijenta, pacijentu se mogu ugraditi bezmetalne zubne krunice ili metalne zubne krunice.

Bele plombe

vadjenje implanata

Kompozitni ispuni ili bele plombe koriste se za nadoknadu dela zuba, koji je oštećen usled karijesa ili preloma zuba. Koriste se i pri izradi zubnih faseta. Ono po čemu su bele plombe karakteristične jeste da su od materijala koji dobro oponaša izgled zuba.

Hijaluron

hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su medicinski proizvodi čije je glavni sastojak hijaluronska kiselina. Sigurno ste mnogo puta čuli da proizvodi za negu kože sadrže hijaluronsku kiselinu. To je zato što je ona prirodno prisutna u našem telu, a ima je i u hrani. Ne samo da se može koristiti u svrhe brisanja znakova starenja, već se ona koristi i za internu upotrebu. Kod filera se u formi gela koristi za popunjavanje bora lica, usana, vrata i dekoltea sa trenutno vidljivim rezultatima.

Stomatolog Novi Sad – sve usluge

Pored stomatoloških usluga, Markov Dental Clinic obavlja i zahvate iz oblasti maksilofacijalne i oralne hirurgije, kao i implantologije. Klinika poseduje širok dijapazon usluga, a u njoj rade najveći eksperti u oblasti.

Cenovnik – Stomatolog Novi Sad

Cenovnik stomatoloških usluga u Markov Dental Clinic

Adresa: Krilova 9, 21000 Novi Sad

Radno vreme: 10-20h