Oralni hirurg
Novi Sad

Oralna hirurgija obuhvata sve hiruške intervencije u usnoj duplji kao što su vađenje zuba, hirurško vađenje impaktiranih umnjaka i očnjaka, vađenje zaostalih korenova, operacije na korenu zuba u cilju uklanjanja periapikalnih procesa (apikotomija), nivelacija alveolarnog grebena i druge intervencije kao deo pripreme mekih i koštanih struktura u ustima za što bolju protetsku rehabilitaciju. Ako Vam treba oralni hirurg u Novom Sadu, Markov Dental Clinic je ordinacija dostupna za sve usluge iz oblasti oralne hirurgije.

Važno nam je da Vam pružimo vrhunski kvalitet. Zato ćemo se svakom pacijentu posebno posvetiti, sagledati mogućnosti, želje i stanje zuba i vilice, te na osnovu toga dati predloge rešenja.

Želimo da rešenje koje napravimo za Vas bude dugotrajno i kvalitetno. Dr sci. med. Borislav Markov, maksilofacijalni hirurg i implantolog, ima višedecenijsko iskustvo i redovno se usavršava u radu. s

Oralna hirurgija - Apikotomija
Resekcija vrha korena zuba

Ako postoji karijes na zubu i ne lečimo ga, vremenom dolazi do infekcije koja zahvata živac zuba. Ukoliko ne lečimo upaljeni živac, infekcija se širi kroz koren zuba, dolazi do njegovog vrha i zahvata kost u okolini vrha zuba. To je način na koji nastaju ciste. Koliko će ova infekcija biti ozbiljna zavisi od dužine njenog trajanja kao i od odbrambenih sposobnosti svakog pojedinca.

Ako se infekcija na nekom zubu javlja po prvi put, ponekad je moguće primeniti endodontsko lečenja kanala korena zuba i na taj način spasiti zub, bez hirurške intervencije. Ipak, ako se ovakve infekcije na istom zubu ponavljaju nekoliko puta, ponovno konzervativno lečenje zuba (retretman kanala korena) najčešće ne daje željene rezultate, te se neminovno pristupa hirurškoj intervenciji – apikotomiji (resekciji vrha korena zuba).

Apikotomija  podrazumeva hirurško odstranjivanje vrha korena zuba i okolne kosti koja je zahvaćena infekcijom.

Apikotomija je hirurški zahvat kod kog se odstranjuje višak korena zuba s okolnim upaljenim tkivom (ciste, granule…).

Ovaj zahvat se izvodi kod pacijenata kod kojih endodontskim lečenjem nije postignuto izlečenje patološkog procesa. Apikotomija se izvodi u lokalnoj anesteziji i bezbolna je.

Pre zahvata potrebno je endodontski izlečiti zub. Tokom zahvata se zareže i podigne zubno meso kako bi se moglo doći do vrha korena zuba gde se nalazi patološki proces. Uklanja se vrh korena zuba zajedno s upalnim procesom te se biokompatibilnim materijalom zabrtvi ulaz u korenski kanal. Terapija završava šivenjem zubnog mesa. Apikotomija je mali hirurški zahvat koji omogućava da se očuva zub i spreči njegovo vađenje.

Oralna hirurgija
Vađenje umnjaka

Vađenje umnjaka predstavlja najčešći operativni zahvat u oralnoj hirurgiji. Umnjaci su zubi koji poslednji rastu i to obično u dobi između 17. i 24. godine. Ukoliko postoji dovoljno mesta u ustima umnjak se uspešno probija i ne stvara nikakve probleme, međutim ukoliko nema mesta za rast, umnjak će zapeti na drugom zubu, rasti pod drugačijim uglom od ostalih zuba i neće uspešno izrasti do kraja, te će uzrokovati bol i iritaciju.

Ako umnjak probija kroz zubno meso, izaziva upalu zubnog mesa. Desni mogu postati bolne i natečene. Komadići hrane i bakterije se mogu prikupiti oko umnjaka i uzrokovati upalu, bol i oticanje i može doći do infekcije. Takve umnjake je potrebno izvaditi. U zavinosti anatomskog oblika i pozicije umnjaka, prepustite dobrom oralnom hirurgu odluku o najboljem i najoptimalnijem pristupu vađenja umnjaka.

https://markovdental.com/wp-content/uploads/2023/03/vadjenje-umnjaka.png

Doc. dr sci. med. Borislav Markov više od dve decenije izvodi i najteže zahvate iz oblasti oralne hirurgije u Novom Sadu, ali i izvodi sve zahvate iz maksilofacijalne hirurgije i implantologije. U Markov Dental Clinic vodimo se krilaticom „Iza naših reči, stoje naša dela, iza naših dela, stoji naše znanje“. Izuzetno nam je važno da pacijentima ponudimo najbolji mogući kvalitet i najviši nivo stručnosti. Zato, dr Borislav Markov iza sebe ima uspešno rešene najteže slučajeve, a u ordinaciji se koriste materijali premium klase.

Želimo da vam se posvetimo. Želimo da znate da ste u sigurnim rukama i da kroz put do zdravog i lepog osmeha ne koračate strahom, već samopouzdanjem. Zato ćemo dati sve od sebe da vam obezbedimo sve potrebne informacije, kako biste u potpunosti razumeli procedure.

Kontaktirajte nas

Pozovite nas
+381 21 300 65 21
+381 66 300 65 21
Email
office@markovdental.com

Konsultujte nas

Zakažite pregled u Markov Dental Clinic i potrudićemo se da za Vas kreiramo rešenje u skladu sa mogućnostima, željama i zdravstvenim stanjem.

  Cenovnik
  svih usluga

  MarkovDental Clinic

  Iza naših reči, stoje naša dela. Iza naših dela, stoji naše znanje.

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Pogledajte sadržaj koji delimo kako bismo edukovali zajednicu o važnosti oralnog zdravlja.

  Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.

  Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.