Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i čeljusti. Zubi koji su iskrivljeni ili nisu na pravom mestu narušavaju izgled, a još važnije, utiču na zdravlje usne šupljine. U periodu kada su prisutni i mlečni i stalni zubi, željeni efekat se postiže mobilnim aparatima, a u periodu kada pacijent nema mlečne, već samo stalne zube, rešava se fiksnim protezama.

ortodoncija

Ortodoncija Novi Sad

Glavni cilj ortodonske terapije je postići pravilan i estetski izgled zuba i prvenstveno omogućiti optimalnu funkciju žvakanja i preraspodelu sila, tako da svi zubi budu jednako opterećeni. Oralna higijena igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja zuba i usne šupljine, a pravilan položaj zuba olakšava oralnu higijenu i time smanjuje rizik od nastanka karijesa i parodontalnih oboljenja. Više o parodontologiji pročitajte ovde.

Terapiju je najbolje sprovesti u razdoblju adolescencije ali moguća je u bilo kojoj životnoj dobi. Starosna granica za nošenje proteze ne postoji.

U slučaju nepravilnosti položaja zuba i vilice, najbolje je da kontaktirate Markov Dental Clinic i naši specijalisti će napraviti detaljan pregled, kako bi se sagledao najbolji plan terapije pomoću koje će se postići željeni efekti.

Cenovnik – Ortodoncija

Adresa: Krilova 9, 21000 Novi Sad

Radno vreme: 10-20h