Parodontologija

Parodontologija

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi prevencijom i lečenjem bolesti parodonta. Parodont daje potporu zubu. Parodonontalne bolesti su uzrokovane kamencem i bakterijama. Upale parodontalnog tkiva koje su izazvane ovim uzorcima se manifestuju u vidu otečenosti i krvaren-ja zubnog mesa. Kada ova bolest napreduje, upala se širi i to izaziva povlačenje zubnog mesa i gubitak kosti, odnosno, parodontitis. Ako se desi da upala i dalje napreduje, to može dovesti do gubitka zuba, što je danas najčešći uzrok gubitka zuba kod odraslih.

Parodontologija Novi Sad

Povlačenje desni

ugradnja zubnog implanta

Operacija kojom se leči povlačenje desni – recesija gingive sa jednog ili više zuba. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji presađivanjem transplantacijom vezivnog tkiva-TVT (connective tissue graft-CTG) sa nepca na mesto ispod desni u predelu zuba na kome su se desni povukle koja je zlatni standard za tretman ovakvih problema.

Režanj operacija

Laser teeth whitening. People, medicine, stomatology and health care concept - close up of female dentist with dental mirror checking up male patient teeth at dental clinic office.

Intervencija kojom se uklanjaju duboki džepovi oko zuba parodontopatičnih zuba i čisti koren sa ciljem, uklanjenjanjem upaljenih desni sa ili bez nadoknade kosti.

Uklanjanje desni

zubne fasete

Uklanjenje desni radi produžavanja kliničkih kruna u sklopu protetske pripreme radi izjednačavanja dužine kruna  ili produžavanja dužine krunice zuba zbog previše vidljivih desni.

Zapaljenje desni

krunice

Protivzapaljenski tretman zapaljenih desni uz pomoć najsavremenijih lasera.

Cenovnik – Parodontologija

Adresa: Krilova 9, 21000 Novi Sad

Radno vreme: 10-20h