Šta su zubni implanti?

Zubni implanti predstavljaju dugotrajno rešenje kod nedostatka zuba. Pored toga što značajno estetski nadomešćuju zub, zubni implanti su najbolje rešenje kod očuvanja zdravlja vilice i sprečavanja propadanja kosti nakon gubitka zuba. U Markov Dental Clinic koristimo svetske najkvalitetnije tipove zubnih implanata – Straumann, Ankylos i Nobel biocare.

Mislite o zubnim implantima kao o veštačkim kostima zuba, koji po obliku izgledaju kao šraf. Kada se zubni implanti postave u vilicu, oni se spajaju sa prirodnom kosti i postaju čvrsta baza za podupiranje jednog ili više veštačkih zuba, odnosno krunica.

Zubni implanti su najmodernije, najjače i najkvalitetnije rešenje dostupno u svetu da podrži zamenu nedostajućeg zuba, tako što će pružati osećaj, izgled i funkcionalnost prirodnog zuba.

Konektor, poznatiji kao abutment je postavljen na vrhu zubnog implanta kako bi držao zubne krunice. Zubne krunice mogu biti bezmetalne ili metalokeramičke i prilagođene su tako da se poklapaju sa prirodnom bojom Vašeg zuba.Kada se ugradnja zubnog implanta obavlja od strane iskusnog i obučenog stručnjaka, koristeći najkvalitetnije materijale, ugradnja zubnog implanta je jedna od najsigurnijih i najpredvidljivijih procedura u stomatologiji i implantologiji. Zato je izuzetno važno da pažjivo odaberete stručnjaka koji će da obavi proceduru i koje materijale koristi.

zubni implanti

Zubni implanti zahtevaju posvećenost

Zakažite konsultacije u našoj klinici

Doc. dr sci. med. Borislav Markov više od dve decenije ugrađuje zubne implante u Novom Sadu, ali i izvodi sve zahvate iz maksilofacijalne i oralne hirurgije. U Markov Dental Clinic vodimo se krilaticom „Iza naših reči, stoje naša dela, iza naših dela, stoji naše znanje“. Izuzetno nam je važno da pacijentima ponudimo najbolji mogući kvalitet i najviši nivo stručnosti. Zato, dr Borislav Markov iza sebe ima uspešno rešene najteže slučajeve, a u ordinaciji se koriste zubni implanti premium svetskih brendova – Nobel biocare, Ankylos i Straumann zubni implanti.

Možemo da pomognemo i pacijentima kojima nedostaje samo jedan zub, kao i pacijentima koji su potpuno bezubi. Želimo da vam se posvetimo. Želimo da znate da ste u sigurnim rukama i da kroz put ugradnje zubnih implanata ne koračate strahom, već samopouzdanjem. Zato ćemo dati sve od sebe da vam obezbedimo sve potrebne informacije, kako biste u potpunosti razumeli proceduru.

Možete zakazati konsultacije popunjavanjem online forme, a možete nas i pozvati na broj telefona:
+381 21 300 65 21.

Radujemo se našem zajedničkom putu ka vašem kvalitetnom osmehu!

markov dental clinic
Naš posvećeni tim

Zubni implanti – pre i posle

Zubni implanti Novi Sad

Ovde u Markov Dental Clinic imamo dva omiljena trenutka, prvi je onaj kada nas pacijent kontaktira. Za nas to znači novu avanturu i šansu da nečiji osmeh učinimo zdravim i prelepim.

Kontaktirajte nas.

Pozovite nas: + 381 21 300 65 21

Pišite nam: office@markovdental.com

Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja! Kontaktirajte nas i pošaljite nam izveštaje, fotografije, snimke i plan lečenja ukoliko posedujete nešto od toga, ili na posetite na specijalističkom pregledu dr Borislava Markova.

„Iza naših reči stoje naša dela. Iza naših dela stoji naše znanje.“ je rečenica kojom se decenijama vodimo u radu. Prihvatamo da radimo samo na najvišem nivou kvaliteta. Naša glavna odlika je da se potpuno i individualno posvetimo svakom pacijentu, jer je svaki pacijent poseban.

Iz ovih razloga je plan zahvata i lečenja jedan od najvažnijih koraka ka Vašem novom, zdravom i prelepom osmehu.

Na osnovu informacija koje nam pošaljete, kreiraćemo inciijalni plan zahvata i lečenja. Ukoliko nam zatreba više informacija, organizovaćemo konsultacije kako bismo Vas potpuno upoznali. Plan zahvata kreiramo zajedno u skladu da Vašim željama, potrebama i mogućnostima.

Plan zahvata sadrži i procenjeni trošak lečenja i vremensku liniju procedure, kao što je na primer – kada ćemo izvršiti koji zahvat, ukoliko ih ima više, kada je potrebno dolaziti na kontrole i slično.

Doktor Borislav Markov će se maksimalno potruditi da kreira plan zahvata i lečenja na osnovu informacija koje ima, tako da minimiziramo Vaše dolaske, ali svakako uvek sa prioritetom da Vaše iskustvo i rezultati budu na najvišem nivou.

Obećavamo – Zaljubićete se u Novi Sad!

Ovo je takođe trenutak u kom put ka zaljubljivanju u Vaš osmeh počinje!

Najbliži aerodrom Novom Sadu je Aerodrom Nikola Tesla, koji se nalazi na oko sat vremena vožnje. Pogledajte letove na aerodromu Nikola Tesla. Takođe, za Vas možemo da aranžiramo transfer od aerodroma do Novog Sada.

Ovde smo za sve informacije koje su Vam potrebne.

Tu smo da Vam pomognemo da pronađete povoljan smeštaj koji odgovara Vašim potrebama!

Ako Vam je potrebna pomoć u pronalasku smeštaja, možemo to da učinimo za Vas. Odlična stvar kod Novog Sada je to što možete da pronađete izuzetno komforan smeštaj za veoma korektnu cenu.

Procedura obično izgleda tako da radimo inicijalni pregled, ukoliko ga nije bilo pre. Tada se kreira konačni plan zahvata i lečenja zajedno sa dr Borislavom Markovim, implantologom sa višedecenijskim iskustvom.

Postoji mogućnost da je potrebno obaviti više zahvata od same ugradnje zubnog implanta, a sve ćete se dogovoriti sa dr Borislavom Markovim.

Nakon ovoga, prelazi se na izvođenje zahvata. Zahvat se može izvoditi odmah nakon ovog pregleda, ili nekog drugog dana – zavisno od slučaja do slučaja.

Nakon što su sve procedure izvršene, dr Borislav Markov će proveriti rezultat i dati Vam instrukcije kako da se brinete o zubima nakon tretmana.

Došli smo do našeg drugog omiljenog trenutka – Vaš zdrav, srećan i prelepi osmeh!
Mi smo već uzbuđeni! A Vi?

Naredni korak je da uživate u Vašem novom osmehu. Mi ćemo naravno ostati u kontaktu i pratiti stanje novog osmeha.

Volimo da kažemo da su Markov Dental Clinic osmesi svugde po svetu. To je lepota našeg posla.

Vidimo se u ordinaciji!

Zubni implanti – Najčešća pitanja

DA LI POSTOJI ALERGIJA NA ZUBNE IMPLANTE?

Titanijumski implantati se upotrebljavaju oko 40 godina. Dosada nije objavljen ni jedan slučaj postojanja alergije. Takođe važi i za zubnu keramiku od koje se u većini slučajeva izrađuju protetski radovi.

KOJE BOLESTI UGROŽAVAJU ZUBNE IMPLANTE?

Postavljanje implantata ne savetujemo kod nekih kardiovaskularnih i zaraznih bolesti, te kod sniženih odbrambenih sposobnosti organizma. Ograničenje za samu hiruršku intervenciju predstavlja ne mogućnost zgrušavanja krvi. Kontrolisana šećerna bolest ne ugrožava uspeh implantacije.

DA LI JE MOGUĆE ODBACIVANJE ZUBNOG IMPLANTA?

Mogućnost odbacivanja implantata je 1-2%. Odbacivanje implantata nakon same implantacije zavisi od vrste hirurškog zahvata i lokalizacije implantata. Edukovan i iskusan hirurg ta odbacivanja prevazilazi. U tom slučaju je moguće implantat nadomestiti najkasnije za nekoliko meseci. Kasni gubici implantata su kod pravilno izrađene protetike i odgovarajuće brige za higijenu usne duplje retke.

DA LI JE MOGUĆE STAVITI VEĆI BROJ IMPLANATA U JEDNOM AKTU?

Svakako. Načelno je u lokalnoj anesteziji moguće odjednom postaviti 12 implantata. Ako je postavljanje implantata povezano sa većim nadogradnjama kosti i većim brojem implantata, intervencije se mogu načiniti i u dva akta.

KOJI LEKOVI UGROŽAVAJU ZARASTANJE IMPLANATA?

To su lekovi koji smanjuju gustinu kosti (napr. korti kosteroidi, neki lekovi za lečenje osteoporoze) i koji deluju na odbrambene sposobnosti organizma ili na zgrušavanje krvi.

DA LI MOGU DA PUŠIM CIGARETE UKOLIKO IMAM ZUBNE IMPLANTE?

Pušenje škodi zdravlju. Kod pušača je veća mogućnost nastanka komplikacija u post operativnom periodu. Višegodišnja uspešnost i dugotrajnost je kod pušača smanjena. Pušenje nije kontraindikacija za postavljanje implantata, ali je pretnja uspehu!

DA LI POSTOJE STAROSNE GRANICE ZA UGRADNJU ZUBNIH IMPLANATA?

Gornje ograničenje u godinama ne postoji. Niko nije prestar za postavljanje implantata. Zbog nezavršenog rasta vilica ne savetujemo postavljanje implantata mlađima od 17 godina.

Cena zubnih implanata

Veoma je važno razumeti da loš kvalitet zubnih implanata može da prouzrokuje velike probleme. Zato, u Markov Dental Clinic koristimo isključivo zubne implante najboljeg svetskog kvaliteta – Ankylos i Nobel biocare. Ovo je dugoročna investicija i postavlja se pitanje – da li su zubni implanti zaista skupi?

Ako imate problem totalne bezubosti i rešenje ugradnje zubnih implanata Vam je preskupo, razmotrite druga kvalitetna rešenja.

Prednosti zubnih implanata

Zubni implanti predstavljaju najbolje rešenje nadoknade izgubljenog zuba. Jak i čvrst, dentalni implant u potpunosti zamenjuje izgubljeni zub, a osećaj i funkcionalnost su iste kao s prirodnim zubom. Ostala rešenja mogu dovesti do propadanja kosti te mogu smetati pri jelu, smejanju, govoru i ostalim svakodnevnim aktivnostima.

Zubni implanti su važni za zdravlje

Nedostatak zuba nije nepovoljan samo po izgled, može biti nepovoljan i po zdravlje! Zdravlje zuba igra bitnu ulogu u opštem zdravlju čitavog organizma. Nedostatak samo jednog zuba ima loš uticaj na vilicu, a uz to i na vaše samopouzdanje, ishranu, a samim tim i na zdravlje uopšte. Zubni implanti izgledaju, deluju i osećaju se istovetno kao vaši prirodni zubi, te se naširoko smatraju najboljom zamenom prirodnom zubu.

Zubni implanti su dugotrajniji

Zubni implanti traju dva do tri puta duže (preko 25 godina) nego tradicionalne metode poput mostova (5- 15 godina) i proteza (5-8 godina). Ukratko, nemaju pandan u smislu istrajnosti. Iz ovog razloga su, premda inicijalno skuplji, na duže staze ipak bolja investicija. U poređenju sa mostovima i protezama, koji često zahtevaju dve do tri zamenske intervencije za života – sa zubnim implantima tih problema nema.

Održavanje vilične strukture pomoću zubnih implanata

Da li ste znali da su zubni implanti jedini oblik restauracija zuba koji sprečava propadanje prirodne kosti i zapravo stimuliše rast kosti. Bez regularne stimulacije zuba u vidu žvakanja, griženja i govora – dolazi do propadanja vilice. Već u prvoj godini po gubitku zuba, može biti narušeno i do 25% vilične strukture. Jedino rešenje za zaustavljanje ovog procesa su zubni implanti. Pošto se titanijumski šrafovi spajaju sa kosti, gorepomenuta stimulacija je omogućena radi održavanja vilične strukture.

Sa zubnim implantima jedite šta želite

Sa protezama i mostovima postoje restrikcije pri ishrani, a proteze čak mogu naglo i nenajavljeno ispasti.
Nasuprot tome, s zubnim implantima ne postoje ograničenja u ishrani, niti funkcionalne bojazni.

Zubni implanti se spajaju sa kosti

Oseointegracija predstavlja spajanje kosti i veštačkog materijala.
Pionir ove metode je švedski stručnjak Per-Ingvar Bronemark, koji je 40-tih godina prošlog veka ustanovio da titanijum formira spoj sa kosti toliko čvrst da ga je gotovo nemoguće ukloniti.