fbpx

Zubni implanti predstavljaju najbolje rešenje nadoknade izgubljenog zuba. Jak i čvrst, dentalni implant u potpunosti zamenjuje izgubljeni zub, a osećaj i funkcionalnost su iste kao s prirodnim zubom. Ostala rešenja mogu dovesti do propadanja kosti te mogu smetati pri jelu, smejanju, govoru i ostalim svakodnevnim aktivnostima.

Zubni implanti su dugotrajni. Dentalni implantati su dugotrajno rešenje. Tradicionalni dentalni mostovi poduprti izbrušenim zubima traju između pet i sedam godina, uz ispravnu negu i do 10 godina, ali u određenom trenutku ih je potrebno zameniti. Zubni implanti su rešenje za ceo život.

Zubni implanti zadržavaju oblik lica i osmeh. Gubitkom zuba, lice gubi potporu i dobija oronuli izgled. Zubni implanti omogućavaju održavanje prirodnog oblika lica i osmeha.
Čuvaju kost. Prazan prostor koji u ustima nastaje gubitkom zuba može uzrokovati dodatne zdravstvene probleme. Kada ne podupire prirodne zube, kost propada, gubi na snazi i čvrstoći. Zubni implant je jedina opcija zamene zubi koja održava kost zdravom na način da stimulira rast kosti i tako spreči njeno propadanje.

Zubni implanti olakšavaju govor. Zubnu protezu često prati muka u izgovoru svakodnevnih reči. To nije slučaj kod dentalnih implanta jer funkcionišu kao prirodni zubi.

Ugradnjom zubnih implanata zaštitite svoje zdrave zube. Dentalni implanti ne utiču negativno na zdravlje ostalih zuba. Sprečavaju da se zdravi okolni zubi pomeraju kao što je slučaj kad na mestu izgubljenog zuba ostane prazan prostor.

zubni implanti ugradnja pre i posle