Zigomatični
zubni implanti

Zigomatični zubni implanti predstavljaju dugotrajno rešenje kod nedostatka zuba, onda kada pacijent nema dovoljno kosti za ugradnju tradicionalnih zubnih implanata. Ako su Vam rekli da ne postoji adekvatno rešenje za Vašu bezubosti, možda su baš zigomatični zubni implanti rešenje za Vas. dr Borislav Markov radi i na najtežim slučajevima, a zigomatičnim zubnih implanata u Markov Dental Clinic nudimo rešenje nerešivih slučajeva od strane vrhunskog stručnjaka.

Važno nam je da Vam pružimo vrhunski kvalitet. Zato ćemo se svakom pacijentu posebno posvetiti, sagledati mogućnosti, želje i stanje zuba i vilice, te na osnovu toga dati predloge rešenja.

Želimo da rešenje koje napravimo za Vas bude dugotrajno. dr sci. med. Borislav Markov, maksilofacijalni hirurg i implantolog se redovno usavršava i ima višedecenijsko iskustvo u radu.

Zigomatični implanti
Imamo rešenje

Ako Vam nedostaju svi ili većina zuba u vilici, ako su Vam rekli da nema rešenja za Vaš problem jer Vam je kost propala – nastavite da čitate ovaj tekst.

Zigomatični ili zygoma zubni implanti predstavljaju alternativu za one pacijente kojima je rečeno da nisu kandidati za operaciju zubnih implanata zbog nedostatka kosti. Zigomatičnim implantima, rešavamo nerešivo.

Obično, pacijenti koji su imali značajan gubitak kostiju, nemaju neophodnu kost da podrže tradicionalne zubne implante i zahtevalo bi previše iteracija nadoknade kostiju, kako bi se eventualno omogućila ugradnja tradicionalnih zubnih implanata.

Pacijentima kost može nedostajati iz različitih razloga, kao što su dugotrajni gubici zuba, traume, rak, tumori u predelu vilice i slično. Tim pacijentima u prošlosti morala je da se radi opsežna nadogradnja (presađivanje) kostiju, kako bi regenerisali ili obnovili dovoljno koštane mase da podrže tradicionalne zubne implante.

Ugradnjom zigomatičnih implanata, nema potrebe za presađivanjem kostiju. Zigomatični implanti se direktno ugrađuju u jagodične kosti.

Zigomatični implanti – od totalne bezubosti do zuba za jedan dan

Iako, naspram tradicionalnih zubnih implanata, ovi implanti mogu izgledati stračno, postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom. Zigomatični implantati se učvršćuju na mestu unutar zigomatične kosti, a privremena proteza se može odmah fiksirati, dok se ne postigne potpuna restauracija. Nakon određenog vremena, postavljaju se trajni zubi, tj. trajna proteza.

U Markov Dental Clinic, koristimo najsavremenije i najkvalitetnije svetske zubne implante Nobel biocare zigomatične zubne implante.

Doc. dr sci. med. Borislav Markov više od dve decenije ugrađuje zubne implante u Novom Sadu, ali i izvodi sve zahvate iz maksilofacijalne i oralne hirurgije. U Markov Dental Clinic vodimo se krilaticom „Iza naših reči, stoje naša dela, iza naših dela, stoji naše znanje“. Izuzetno nam je važno da pacijentima ponudimo najbolji mogući kvalitet i najviši nivo stručnosti. Zato, dr Borislav Markov iza sebe ima uspešno rešene najteže slučajeve, a u ordinaciji se koriste zubni implanti premium svetskih brendova – Nobel biocareAnkylos i Straumann zubni implanti.

Možemo da pomognemo i pacijentima kojima nedostaje samo jedan zub, kao i pacijentima koji su potpuno bezubi. Želimo da vam se posvetimo. Želimo da znate da ste u sigurnim rukama i da kroz put ugradnje zubnih implanata ne koračate strahom, već samopouzdanjem. Zato ćemo dati sve od sebe da vam obezbedimo sve potrebne informacije, kako biste u potpunosti razumeli proceduru.

Iza naših reči, stoje naša dela.

Iza naših dela, stoji naše znanje.

Iza naših dela, stoji naše znanje.

Maksilofacijalna hirurgija i implantologija su struke koje, osim medicinskog i zubnomedicinskog znanja, zahtevaju i stalan trening i manuelne veštine. Hirurgiju nije moguće raditi povremeno, jednom ili dva puta mesečno. Ono čime se bavimo je vrhunska hirurgija i stomatologija. Ne prihvatamo ništa manje od toga. Ono kako to radimo je s potpunom posvećenošću svakom pacijentu ponaosob. I ono zašto tako radimo – jer želimo vrhunski kvalitet za naše pacijente.

Mi nismo klinika koja garantuje najjeftinije implante koji će Vam dati blistavi osmeh za dva dana. Zašto? Zato što smo mi klinika kojoj je misija kvalitet, a merilo odgovornost.  Zato što želimo da rezultat našeg rada traje dugo. Zato što ne želimo da imate problem. Zato što mi stojimo iza svog rada.

Na ovom mestu možete dobiti samo najviši kvalitet uz najvišu stručnost osoblja. U Markov Dental Clinic koristimo i ugrađujemo samo premium kvalitet materijale i proizvode. Ne pristajemo na prosečnost i ne pristajemo na rad koji nije izvanredan.

Mi smo klinika kojoj stomatolozi i oralni hirurzi šalju pacijente u teškim slučajevima, jer znamo da se nosimo sa tim. Kad završimo hirurški deo lečenja,  pacijenti se vraćaju svom stomatologu radi daljeg planiranog i dogovorenog lečenja. U slučaju da nemate svog stomatologa, tu smo da Vam pružimo potpunu podršku.

Za kolege stomatologe koji žele saradnju u korist pacijenta imamo uvek otvorena vrata. Omogućavamo pojedinačnu i grupnu edukaciju. Pored saveta i vrhunske hirurške usluge,  nudimo punu podršku u slučaju komplikacija koje rešavamo profesionalno i entuzijastično.

Naš rad je dokumentovan. Svaki pacijent upućen na specijalistički pregled dobija izveštaj o pregledu. Svaki pacijent je unapred obavešten o troškovima. Ne dajemo i ne pečatiramo fiktivne garancije.  Iza svega stojimo našim profesionalnim i lični integritetom.

maksilofacijalni hirurg

Zigomatični implanti
All on 4

All on 4 zubni implanti predstavljaju jedno od trajnih rešenje za nedostatak zuba. All on 4 konstrukciju čini čitav set zuba koji počivaju na četiri zubna implanta. Proteze (zubi) koje su fiksirane na ovaj način su trajnije. Moguće je trajno fiksirati protezu, ili omogućiti da je pacijent skida kod kuće. Najveća prednost ovog tretmana je jer se proteza postavlja odmah, tako da je moguće odmah zameniti zube koji nedostaju.

all on 4 zubni implanti

Zubni implantiAll on 4

Najčešće rešenje uz zigomatične implante je all on 4 konstrukcija na zigomatičnim implantima.

Kada su potrebni zubni implanti
Koliko traje ugradnja?

Zubni implantiVaš put do
osmeha

Potrudićemo se da ugradnja zubnih implanata bude ugodno iskustvo za Vas. Trudimo se da se izuzetno posvetimo svakom pacijentu.

Korak 1

Kontaktirajte nas, želimo da čujemo Vaš problem

Kontaktirajte nas koristeći formu za kontakt i pošaljite nam upit opisujući ono što Vam je potrebno. Naši stručni hirurzi će pogledati upit, zatražiti eventualne dodatne informacije i dati okviran predlog intervencija koje su Vam potrebne za postizanje željenih rezultata. Ugradnja zubih implanata je ozbiljna investicija i želimo da se osećate sigurno tokom čitavog procesa.

kontaktirajte nas

Korak 2

Pošaljite nam snimke i preferencije

Što više informacija imamo o Vašem trenutnom stanju, tome šta želite da postignete i koje mogućnosti imate, to ćemo moći da Vam damo precizniji odgovor. Ugradnja zubnih implanata ponekad zahteva dodatne intervencije, a svakako je potrebno posvetiti se posebno svakom pacijentu. Svaki pacijent je posebna priča i mi Vam posebno pristupamo.

stomatolog novi sad

Korak 3

Pregled i konsultacije

Kada ulazimo u proces ugradnje zubih implanata, važno je da Vas hirurg vidi uživo. Samo tako ćemo za Vas moći da izradimo realan plan. Cilj nam je da budete upućeni u sve od samog početka i ne radimo tako da Vam kasnije saopštavamo „skrivene troškove“. Napravićemo detaljan plan u skladu sa Vašim stanjem, željama i mogućnostima. 

markov-dental-clinic-zubni-implanti

Korak 4

Ugradnja zubnih implanata

Nakon što smo napravili plan ugradnje zubnih implanata i sve zajednički dogovorili i uputili Vas u proces, naredni korak jeste sama ugradnja zubnih implanata. Ponekad je potrebno izvršiti dodatne intervencije kako bi se obezbedili uslovi za ugradnju zubnih implanata. Na primer, ako nedostaje kosti u vilici, radimo rekonstrukciju, a neretko je potrebno izvesti sinus lift zahvat pre ugradnje zubnih implanata. 

https://markovdental.com/wp-content/uploads/2021/11/zubni-implanti-768x512.webp

Korak 5

Kontrolni pregled

Kontrolni pregledi služe da ispratimo uspešnost izvršenih intervencija i sagledamo da li je sve u redu. 

https://markovdental.com/wp-content/uploads/2020/01/post-05-768x512.jpg
[bold_timeline_item_button title=“Expand“ style=““ shape=““ color=““ size=“inline“ url=“#“ el_class=“bold_timeline_group_button“]

Cena
zigomatičnih implanata

Cena zigomatičnih implanata zavisi od tržišta, kvaliteta i iskustva hirurga koji ih ugrađuje. Važno je da zigomatični zubni implanti koje ugrađujete budu od proizvođača najvišeg kvaliteta, kako bi bili trajni. Cena zigomatičnih zubnih implanata ukazuje na posvećenost i kvalitet.

 • Zigomatični zubni implanti
Zubni implant premium klase - Ankylos zubni implanti (bez suprakonstrukcije)
600
Ugradnja zubnog implanta premium kvaliteta.
Zubni implant premium klase - Nobel biocare speedy zubni implanti (bez suprakonstrukcije)
680
Ugradnja zubnog implanta premium kvaliteta.
Sinus lift (otvoreni)
600
Nadogradnja kosti u predelu dna sinusa dodavanjem veštačke kosti radi omogućavanja uslova za ugradnju implanta pristupom kroz spoljašnji zid sinusa.
Zigomatični implant (zygoma implant)
2000
Zigomatični implant premium klase Nobel biocare.
Ugradnja kolagene membrane
150
Ugradnja kolagene membrane radi nadogradnje kosti
Aplikacija veštačke kosti (0,5 g)
105
Ugradnja veštačke kosti
Metalkeramička kruna na implantima (sa suprakonstrukcijom)
235
Izrada metalkeramičke krune na premium implantima sa suprastrukturom
Metalkeramička kruna na implantima član u mostu
105
Izrada metalkeramičke krune člana u konstrukciji na premium implantima
Bezmetalna kruna (cirkonijum) na implantima (sa suprakonstrukcijom)
350
Izrada bezmetalnokeramičke krune (cirkonijum) na premium implantima sa suprastrukturom
Bezmetalna kruna (cirkonijum) član u mostu
220
Izrada bezmetalnokeramičke krune (cirkonijum) člana u konstrukciji na premium implantima
Hibridni most na 6 implanata
1980
Izrada hibridnog mosta na konstrukciji od 6 premium implanata
Hibridni most na 4 implanta
1740
Izrada hibridnog mosta na konstrukciji od 4 premium implanata
Tretman periimplantia
115

*Cene su izražene u eurima

Zakažite
Pregled

Zakažite preglede ili se informišite iz oblasti maksilofacijalne i oralne hirurgije, implantologije, stomatologije, protetike, ortodoncije i drugo. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u najbržem mogućem roku!

  Vaše ime

  Email

  Broj telefona

  Poruka

  Odaberite oblast

  Datum

  MarkovDental Clinic

  Iza naših reči, stoje naša dela. Iza naših dela, stoji naše znanje.

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Pogledajte sadržaj koji delimo kako bismo edukovali zajednicu o važnosti oralnog zdravlja.

  Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.

  Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.