ZUBNI IMPLANTATI – DA LI SU JAKI KAO PRAVI ZUBI? - Markov Dental Clinic

Zubni implantati predstavljaju dugoročnu zamenu za nedostajući zub. Zubi su impresivno jaki i izdržljivi u njihovom najzdravijem obliku. Ne samo da žvaću i razlažu sve tvrde i hrskave namirnice, već i podržavaju strukturu naše vilice i oni su tu da nas doživotno služe. Međutim, ako se nalazite među većinom odraslih osoba, izgubićete makar jedan zub u toku života i potrebno je da ga nadoknadite. Zašto je vrlo važno nadoknaditi izgubljeni zub pročitajte u našem blogu – Da li je potrebno nadoknaditi nedostatak jednog zuba?. Možda se brinete da zubni implantati ne mogu ponuditi istu snagu i trajnost kao vaš prirodni zub, ali današnja napredna tehnologija zapravo omogućava da se pravi zub zameni zubnim implantatima jednake snage.

Naravno, vrlo je važno koje zubne implantate koristi vaš implantolog. Nemojte padati na niske cene i obećanja kvaliteta, jer ta dva ne idu jedno s drugim. O tome kako se kreću cene zubnih implantata i šta znači kvalitetan, šta skup a šta jeftin zubni implantat pročitajte ovde. U Markov Dental Clinic, naš implantolog dr sci. med. Borislav Markov koristi isključivo zubne implante koji važe za najbolje proizvođače zubnih implantata u svetu – nemački Ankylos i švajcarski Nobel biocare.

Zubni implantati su zapravo titanijumski stubovi koji se pažljivo ubacuju u kost gde je nekada bio vaš zub. Titanijum je veoma izdržljiv, svestran i siguran materijal koji se spoji sa kostima vilice u roku od nekoliko meseci. Ovo formira alternativni koren zuba – uz odgovarajuću negu – ostaje savršeno na svom mestu do kraja života.

Pošto vaši zubni implantati moraju da se spoje sa vilicom, snaga vaše vilice može da utiče na uspešnost ugradnje zubnih implanata. To je razlog zašto je važna rekonstrukacija kosti pre ugradnje zubnih implanata, ukoliko je vilica slaba. Zubni implantati mogu da traju čitav život kada su pravilno postavljeni, zaštićeni i zbrinuti. Naravno, moraju da budu i od kvalitetnog proizvođača. S obzirom na to implanti pomažu da se zadrži prirodan oblik lica i osmeh, lakše je govoriti i žvakati i izgledati potpuno prirodno.

Proces ugradnje zubnih implantata bi trebalo da obrađuje samo iskusan i visoko obučeni profesionalac koji je sertifikovani implantolog. Dr sci. med. Borislav Markov je sertifikovani implantolog sa višedecenijskim iskustvom u ovoj oblasti, čak i u najtežim slučajevima kada je zbog tumora bilo potrebno izvršiti rekonstrukciju cele vilice. Ako ste spremni da vratite osmeh jakim, dugotrajnim zubnim implantatima koji izgledaju savršeno prirodno, pozovite +381 21 300 65 21 ili nas kontaktirajte putem kontakt forme.

 

MarkovDental Clinic

Iza naših reči, stoje naša dela. Iza naših dela, stoji naše znanje.

Pratite nas na društvenim mrežama

Pogledajte sadržaj koji delimo kako bismo edukovali zajednicu o važnosti oralnog zdravlja.

Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.

Copyright 2020 by BoldThemes. All rights reserved.