Zubni implanti cena - Markov Dental Clinic - Koliko košta osmeh?

5 јануара, 2023by markovdental0

Najčešće pitanje pacijenata je – koliko će da košta moj osmeh? Zubni implanti cena je jedno od najšećih pretraga vezanih za zubne implante. Ovo pitanje je potpuno razumno s obzirom na to da osmeh nekad može zaista skupo da košta. Ipak, ovo je za nas najteže pitanje onda kada ga postavite preko telefona i poruke. Važno je da možemo da Vas pregledamo kako bismo Vam dali preciznu informaciju.

Ono što je primetno kod pacijenata jeste i da su u različitim ordinacijama imali različito iskustvo, mnogima se desilo da im doktor kaže jednu cenu, a da potom na kraju procedure koštaju višestruko više. To se obično dešava iz dva razloga: neki poslovni modeli ordinacija su takvi da će Vas jeftinom cene privući, a potom će se naplaćivati dodatne procedure za koje nikada niste čuli u planu, a ponekad će na insistiranje pacijenata doktori reći okvirnu cenu, koja u zavisnosti od slučaja do slučaja može značajno da varira.

U svakom slučaju, to zaista može da varira, a mi smo odlučili da Vam pomognemo da jasno sagledate kako formiranje cene funkcioniše. Da biste izbegli „dodatno naplaćivanje“ koje Vam nikada nije spomenuto, važno je da budete informisani.

Cena zubnih implanata, protetskih radova i generalno stomatoloških usluga može da varira u zavisnosti od:

  • Vašeg zdravstvenog stanja, stanja vilice i zuba
  • Vaših zahteva i potreba
  • Materijala od kojih se izrađuje protetski rad

Kako da saznam koja je cena protetskih radova i cena zubnih implanata?

Prvi korak kojim se okvirno možete informisati jesu cenovnici na veb-stranicama ordinacija. Ovde možete okvirno sagledati cene. Važno je i da znate da protumačite cene na cenovnicima koji često pacijentima izgledaju zbunjujuće sa svim stručnim nazivima.

Zubni implanti cena – Kvalitet i tržište određuju cenu

Važno je da znate da cenu najčešće formira kvalitet materijala koji se koriste. Na primer, cena zubnih implanata varira od 180 do 2500 evra. Razlika je ogromna, složićete se. Ono što treba da pogledate je koje implante koriste ove ordinacije. Nekvalitetni implanti koji kratko traju su jeftinije, ali kratkoročno rešenje koje može da Vam izazove više problema nego benefita. Sa druge strane, možete da u Nemačkoj identičnu uslugu sa identičnim brendom implanata platite mnogo više nego u Srbiji. Ovo je pitanje tržišta.

Kada je u pitanju kvalitet, dokazano najbolji svetski zubni implanti su Nobel biocare i Ankylos, a sa njima često pod ruku dolazi i Straumann. Ako vidite da neka ordinacija nudi ove implantate – cena je opravdana i kreće se oko 600-700 evra po zubnom implantu (u zavisnosti od tipa). Pored toga, tu su i posebne vrste implanata koji stupaju da reše one probleme bezubosti kada kažu da je Vaše stanje nerešivo. Ti zubni implanti se kreću od 2000 do 2500 evra po zubnom implantatu i zovu se zigomatični implanti.

Različit kvalitet zubnih implanata ima veliki uticaj na cenu. Ipak, ovo je nešto sa čim ne treba da pravite kompromis jer ga ugrađujete u svoje telo.

Zubni implanti cena – Jeftine stvari su najskuplje

Pacijenti koji dolaze kod nas se često žale na ovu situaciju, a za nju postoje tri potencijalna uzroka, od kojih je samo poslednji opravdan:

  • Pronašli ste ordinaciju koja nudi zaista jeftine cene, a potom su dodali još pet procedura i ta cena je naglo porasla
  • Nije izvršena detaljna procena Vašeg stanja i potreba, te su dodate procedure i izmene se vrše „u hodu“
  • U toku rada doktor je naišao na dodatne probleme koje mora da reši dodatnim procedurama, ovo je moguće, dešava se retko i ponekad stručnjaci zaista nisu mogli u potpunosti da predvide sve aspekte

Zubni implanti za samo 200 evra – da li je ova cena moguća?

Često ćete na pitanje koja je cena zubnih implanata kod Vas dobiti odgovor o ceni zubnih implanata i očekivaćete da je to cena za sve. Ovo ima smisla jer niste stručnjak u oblasti protetike i implantologije i logično je da ne znate sve delove procesa. Međutim, pacijenti se često dovode u zabludu reklamama „Zubni implanti za samo 200 evra!“. Možda ta ordinacija prodaje zubni implant za 200 evra, što već predstavlja mogućnost da su ti implantati nekvalitetni, ali – pored toga, cena Vašeg protetskog rada neće biti 200 evra.

Često je potrebno da ugradite više zubnih implanata. Često su potrebne dodatne procedure kao što je nadogradnja kosti. Tu su i privremeni zubi, zatim suprastrukture i na kraju most. To sve košta mnogo više od cene jednog zubnog implanta.

Cenovnici na internetu treba da Vam budu samo informativni, da vidite da li ordinacija koristi kvalitetne materijale i da saznate čime se sve bave. Za ostalo je važno da kontaktirate ordinaciju i vidite koliko će sve ono što Vama treba da košta.

Dobili ste jednu cenu, a platili drugu?

Pored „marketinga jeftinim cenama“, pacijenti često ne žele da dođu na pregled pre nego što dobiju ponudu. Zato često ordinacije, kako ne bi izgubile potencijalnog pacijenta, šalju „okvirne ponude“, a te ponude ponekad mogu da skoče i za više hiljada eura. Okvirne ponude su apsolutno neprecizne i dovode pacijenta u zabludu.

Zato je važno da dođete na pregled i da odaberete pravog implantologa koji će se posvetiti Vašem slučaju. U Markov Dental Clinic, protetikom i implantologijom se bavi maksilofacijalni hirurg i implantolog dr sci. med. Borislav Markov koji ima višedecinijsko iskustvo u rešavanju i najtežih slučajeva u ovoj oblasti.

Kada ste odabrali dobrog stručnjaka, Vaš posao je praktično gotov i možete se prepustiti stvaranju osmeha.
Šta će dobar stručnjak uraditi?

  • Znaće da dobro proceni Vaše trenutno stanje i mogućnosti za nadoknadu zuba
  • Daće Vam detaljan plan i tok rada, unapred ćete znati sve procedure (osim u vrlo retkim situacijama kada se u toku procesa dese potrebe za dodatnim procedurama, ali i o tome ćete biti detaljno obavešteni)
  • Reći će Vam realnu situaciju i realne cene, bez skrivenih troškova i praznih obećanja
  • Sve ćete saznati pre nego što se odlučite za nadoknadu zuba, tako da možete da razmislite i dogovorite šta Vam najviše odgovara

Kada ste detaljno informisani – tada nema bojazni od dodatnih troškova, procedura i stresa. Kada imate dobrog stručnjaka – tada znate da su pacijent i kvalitet rada na prvom mestu.

Tu smo za Vas. Možete nas kontaktirati, a mi ćemo sa Vama rado podeliti sve one informacije koje možemo putem telefona, poruke ili emaila. Svakako, najpreciznije informacije ćemo Vam dati uživo, na pregledu, kada zaista možemo da procenimo Vaše stanje. Naš rad zasnivamo na krilatici dr Borislava Markova.

Iza naših reči, stoje naša dela. Iza naših dela, stoji naše znanje.

 

Radujemo se Vašem kontaktu i našem zajedničkom putu ka Vašem osmehu. Možete nas kontaktirati putem kontakt forme, pozivom ili porukom na broj telefona, ili pisanjem na imejl.

Pogledajte šta dr Borislav Markov kaže o ceni zubnih implanata u našem videu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *