fbpx

Vrhunska
hirurgija i stomatologija

Markov Dental Clinic poseduje širok dijapazon usluga zbog stručnosti osoblja i pažnje koju poklanjamo svakom pacijentu. Zbog toga je najbolji način, da saznate sve informacije o uslugama, da nas pozovete ili pošaljete poruku preko forme. Tako ćemo se posvetiti Vašem problemu i sa preciznošću odrediti koja Vam je to usluga potrebna. Usluge koje nudimo su iz oblasti maksilofacijalne hirurgije, oralne hirurgije, implantologije, estetske stomatologije, paradontologije, filera i ortodoncije. Na fotografijama pacijenata možete sagledati rezultate našeg rada i iskustva.

Pregledi i intervencije
Stomatolog Novi Sad

Oralna hirurgija

oralna-hirurgija

Oralna hirurgija obuhvata sve hiruške intervencije u usnoj duplji kao što su vađenje zuba, hirurško vađenje umnjaka i očnjaka, vađenje zaostalih korenova, operacije na korenu zuba (apikotomija), nivelacija alveolarnog grebena i druge intervencije kao deo pripreme mekih i koštanih struktura u ustima za što bolju protetsku rehabilitaciju.

Zubni implanti

ugradnja zubnih implanata

Gubitak zuba iz različitih razloga ozbiljno narušava izgled i pojačava nezadovoljstvo pacijenata, a kao još važnije, može biti izuzetna smetnja pri obrocima i svakodnevnom životu. Izgubljeni zub je potrebno nadomestiti, a terapija zubnim implantima je dugotrajno, funkcionalno i estetsko rešenje koje osigurava pravilan zagrižaj i predivan osmeh.

Maksilofacijalni hirurg

Maksilofacijalni hirurg

Maksilofacijalna hirurgija je oblast hirurgije koja se bavi hirurškim lečenjem oboljenja u predelu glave i vrata.
Oblasti kojima se makislofacijalni hirurg bavi se mogu podeliti na lečenje dobroćudnih i zloćudnih tumora tumora u predelu glave i vrata, stečnih i urođenih cista, oboljenja vezana za vilični zglob, deformiteta kostiju lica i vilica, povreda mekih i koštanih tkiva glave i vrata, oboljenja pljuvačnih žlezda, estetskim zahvatima na licu…

Parodontologija

paradent

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi prevencijom i lečenjem bolesti parodonta. Parodont daje potporu zubu. Parodonontalne bolesti su uzrokovane kamencem i bakterijama. Upale parodontalnog tkiva koje su izazvane ovim uzorcima se manifestuju u vidu otečenosti i krvarenja zubnog mesa. Kada ova bolest napreduje, upala se širi i to izaziva povlačenje zubnog mesa i gubitak kosti.

Ortodoncija

AdobeStock_71916418-1

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i čeljusti. Zubi koji su iskrivljeni ili nisu na pravom mestu narušavaju izgled, a još važnije, utiču na zdravlje usne šupljine. U periodu kada su prisutni i mlečni i stalni zubi, željeni efekat se postiže mobilnim aparatima, a u periodu kada pacijent nema mlečne, već samo stalne zube, rešava se fiksnim protezama.

Protetika

proteze veštački zubi stomatolog novi sad

Markov Dental Clinic pruža usluge izrade svih vrsta protetskih radova. Svi naši radovi odlikovani su kvalitetnom izrade, estetike i funkcije proteza. Zubne proteze su dostupne kao gornje i donje te svaka od njih može biti potpuna tako da zameni sve zube ili parcijalna odnosno da zameni pojedine zube. Postoji nekoliko vrsta materijala koje koristimo za izradu proteza i odabraćemo najbolji za vaš problem.

Estetska stomatologija

paradontologija

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja se bavi rešavanjem nedostataka i izgleda zuba, njihovog položaja, boje i oblika. Intervencije u okviru estetske stomatologije imaju za cilj poboljšanje izgleda, ali i funkcija zuba i vilice. Današnji standardi lepote nameću sve veću potrebu za estetskom stomatologijom, s obzirom na činjenicu da čak 85% ljudi prvo primeti osmeh na sagovorniku.

Hijaluronski fileri

hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su medicinski proizvodi čije je glavni sastojak hijaluronska kiselina. Sigurno ste mnogo puta čuli da proizvodi za negu kože sadrže hijaluronsku kiselinu. To je zato što je ona prirodno prisutna u našem telu, a ima je i u hrani. Ne samo da se može koristiti u svrhe brisanja znakova starenja, već se ona koristi i za internu upotrebu. Kod filera se u formi gela koristi za popunjavanje bora lica, usana, vrata i dekoltea sa trenutno vidljivim rezultatima.

Adresa: Krilova 9, 21000 Novi Sad

E-mail: office@markovdental.com ili putem Kontakt

Radno vreme: 10-20h